A ZX Spectrum halhatatlan és örök!

ZX Spectrum

Minden, ami ZX Spectrummal kapcsolatos, de főleg a JÁTÉKOK!

Friss topikok

  • kicsigee: Elnézést, az előző kommentem a régi szép 80-as évekre vonatkozott. Azóta már a könyvesbolt átköltö... (2009.08.03. 23:17) Spectrum Világ
  • kicsigee: Jet Pac egy jó kis játék volt, próbáltam letölteni a World of Spectrum oldaláról de sajnos nem leh... (2009.08.02. 23:44) Jet boys!
  • kicsigee: Nekem ilyen Spectrumom volt. Annak ellenére, hogy műanyag billentyűs azért a gombok itt is tönkre... (2009.08.02. 23:35) Reklám

Linkblog

Glug glug

2009.01.10. 18:57 spectrum

A cím alapján nem hinnénk, hogy egy komoly játékot kapunk a készítőktől. Mikor anno a barátom meglátta a kazettán a címet hangosan felnevetett: "Te ÚrJézus! Mi ez? Glug glug. Ez lenne egy Spectrum játék címe? Nagyon gáz!". Azonban az egyszerű cím egy igen izgalmas és 'izzasztó' akciójátékot rejtett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltés után egy megszokott képernyőt kaptunk: fekete háttéren az opciók, illetve oldalt a cím íródott ki egymás után különböző színekkel növelve az első benyomás után lekönyvelt giccsparádé feelingjét. Mit hozhat még a játék a primitív, együgyű cím és a giccses főcím-képernyő után? Természetesen azt amit eddig is elvártunk és megszokhattunk a ZX Spectrumos játékoktól! Izgalmat, akciót és idegeskedést!

A játék lényege az, hogy az egyre nehezedő pályákon egy hajóval összekapcsolt búvárral (aki a hajóról kapja az oxigént) kell lemerülni a tengerben és összeszedni a három különféle kincset ami a tengerfenéken rejlik. Lemerülünk, felszedjük a kincset majd gyorsan visszahúzzuk magunkat a kötél segítségével a hajóba. Ezt a kis akciót halak, tengeri pókok, medúzzák, polipok és cápák nehezítik meg a pályák növekedésével egyre nagyobb számban. Segítség a szigonyunk, amikkel szoros helyzetben ritkíthatjuk az ellenünk támadó tengeri állatokat.

Az alábbi videón a teljes végigjátszást élvezhetjük amiből kiderül, hogy e kis játékocska milyen pályákat tartalmazott és mennyire egyszerű volt a játékmenet. Ennek ellenére nagyon jól el lehetett vele szórakozni hiszen a kincsek felhozatala nem volt egyszerű feladat!

Szólj hozzá!

Címkék: spectrum játékok izgalmas zx glug

A bejegyzés trackback címe:

https://zxspectrum.blog.hu/api/trackback/id/tr94869604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása