A ZX Spectrum halhatatlan és örök!

ZX Spectrum

Minden, ami ZX Spectrummal kapcsolatos, de főleg a JÁTÉKOK!

Friss topikok

  • kicsigee: Elnézést, az előző kommentem a régi szép 80-as évekre vonatkozott. Azóta már a könyvesbolt átköltö... (2009.08.03. 23:17) Spectrum Világ
  • kicsigee: Jet Pac egy jó kis játék volt, próbáltam letölteni a World of Spectrum oldaláról de sajnos nem leh... (2009.08.02. 23:44) Jet boys!
  • kicsigee: Nekem ilyen Spectrumom volt. Annak ellenére, hogy műanyag billentyűs azért a gombok itt is tönkre... (2009.08.02. 23:35) Reklám

Linkblog

Rocky

2009.12.13. 17:25 spectrum

 

Ha már filmek adaptációjánál tartottunk akkor az egyik nagy kedvencemről se feledkezzünk meg. A Rocky film nagy sikert aratott, több széria is készült belőle ahol Stallonénak különböző fazonokat kell eliminiálni.

Maga a játék egy szimpla sportjáték: csak bokszolni fogunk benne - utcákat járni, pénzt behajtani, sexelni az asszonnyal már nem. A játék grafikusai ügyeltek arra, hogy mindezek ellenére beleéljük magunkat a filmben: egy igazi box- világbajnokságot nyomulhatunk végig. Fő cél: egy benga vadállat kan néger boxoló legyőzése.

Grafikailag összesen 2 képernyő áll a rendelkezésünkre: maga a ring, ahol mi háttal, az ellen szembe jelenik meg deréktól felfele; majd egy közbenső animáció ami a ringbe való csengőt mutatja.A ringben egyre nehezebb ellenfeleket kell kiütnünk. Egy kínaival kezdünk. Az ellenfél grafikailag ugyanúgy néz ki mindegyik karakternél, csak a képernyő alsó része mutatja a szemben állókat (bal oldalt az ellent, jobb oldalt Rocky Stallone-szerű szomorú, félig szétvert pofáját) aktuális életenergiájukkal feltüntetve. A meccs alatt ez az energia csökken ahogyan kapjuk a pofonokat vészesen közeledve a piros (kritikus csík) felé. Ha védekezünk vagy nem kapunk ütéseket az energia szép lassan visszatöltődik. Ugyanez igaz az ellenfélre is.

Tulajdonképpen csak 2 gombot kell vadállat módjára felváltva nyomogatnunk: a jobb és a bal kéz gombját amikkel üthetünk. Ugyanígy védekezhetünk is: ha jók a reflexeink akkor pontosan abban a pillanatban kell megnyomni azt a gombot amelyik kezünkkel szemben az ellenség ütni akar, így 'kivédhetjük-hatástalaníthatjuk' az ütést. Látható, hogy ez nem egy egyszerű feladat és nagyon jó reflexet és odafigyelést igényel.

Hogy miért volt az egyik kedvencem a játék? Talán amiatt mert barátságosnak mondható grafikája volt, továbbá mert egyszerű akciójátéknak minősült amivel bármikor ki lehetett kapcsolódni egy fárasztó, kellemetlen nap után.

Szólj hozzá!

Címkék: játék film sport spectrum

A bejegyzés trackback címe:

https://zxspectrum.blog.hu/api/trackback/id/tr461594573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása