A ZX Spectrum halhatatlan és örök!

ZX Spectrum

Minden, ami ZX Spectrummal kapcsolatos, de főleg a JÁTÉKOK!

Friss topikok

  • kicsigee: Elnézést, az előző kommentem a régi szép 80-as évekre vonatkozott. Azóta már a könyvesbolt átköltö... (2009.08.03. 23:17) Spectrum Világ
  • kicsigee: Jet Pac egy jó kis játék volt, próbáltam letölteni a World of Spectrum oldaláról de sajnos nem leh... (2009.08.02. 23:44) Jet boys!
  • kicsigee: Nekem ilyen Spectrumom volt. Annak ellenére, hogy műanyag billentyűs azért a gombok itt is tönkre... (2009.08.02. 23:35) Reklám

Linkblog

Fantasztikus utazás

2009.12.13. 14:16 spectrum

Mai PC-s játékprogramokra is gyakorta adaptálnak nagy sikerű mozifilmeket. Elég egy kasszasikert arató amcsi film amit a tinik és plázacicák a magasra emelnek s rá pár hónapra (vagy akár pár hétre!) megjelenik a boltok polcain a legfrissebb PC játék. Nem volt ez másképp a Spectrum esetében sem, csak ott korlátot szabott az adaptálható mennyiségnek az akkori technológiai szint. Sikerfilmekből persze a 70-80-as években sem volt hiány.

Emlékszem még, hogy anno csak fekete-fehér televíziónk volt és én kicsi voltam. Nem volt korhatárt figyelmeztető karika, csak a bemondó néni figyelmeztett minket a film előtt, hogy 'gyerekeknek nem ajánlott a film'.

A Fantasztikus utazás című film is egy ilyen kategória volt amit akkor persze kisgyermekként -pontosan a figyelmeztetés miatt nézhettem meg. Igazi horror sci-fi az akkori színvonalnak megfelelően. Először moziban adták színesben majd rá pár évre a fekete-fehér TV-n is megnézhettük a szombat esti főműsor időben a 'nagyfilmnél' amit pontban 20:00-kor nyomattak és mindig amerikai vagy szovjet háborús film volt. Utóbbiak is nagyon élvezetesek voltak - minden elfogultság nélkül.

Maga a film arról szólt, hogy valami fontos infóval rendelkező ügynök agyvérzést kap és közeleg a vég. Az amcsik pár embert lekicsinyítenek és egy miniatürizált űrhajóval együtt befecskendeznek a csókában. Az ügynök szervezetében ide-oda barangolva kell eljutni az agyig, meggyógyítva a betegséget. Utazásukat egy kinagyított képernyőn figyelik ami az emberi szervezetet ábrázolja mutatván, hogy hol járnak a fiúk (a játékban oldalt ugyanezt mi is megszemlélhetjük). Persze a sztorit falánkéhes agresszív fehérvérsejtek, egy baromi jól kinéző csajszi és egy beépített ellenséges szabotőr ügynök teszi izgalmassá. Persze hepienddel végződik a film és mindenki megkapja méltó büntetését.

A film ötletének sikerét mutatja az, hogy később az alapsztorit figyelembe véve hasonló filmet készítettek az amcsik megspékelve pár dologgal.

Az adaptált játékkal én nem játszottam noha magnókazettán megvolt. Amiatt nem mert bonyolult és nehéz volt. A filmben lévő sztorit kellett újrajátszani. Laikusok simán egy búváros játéknak hitték, a film ismerete nélkül életveszélyes volt belevágni.

Oldalnézeti mászkálós játék volt tehát izgalmakkal, nehéz ellenséges sejtekkel és baromi nehéz gyüjtögetéssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zxspectrum.blog.hu/api/trackback/id/tr51594179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása