A ZX Spectrum halhatatlan és örök!

ZX Spectrum

Minden, ami ZX Spectrummal kapcsolatos, de főleg a JÁTÉKOK!

Friss topikok

  • kicsigee: Elnézést, az előző kommentem a régi szép 80-as évekre vonatkozott. Azóta már a könyvesbolt átköltö... (2009.08.03. 23:17) Spectrum Világ
  • kicsigee: Jet Pac egy jó kis játék volt, próbáltam letölteni a World of Spectrum oldaláról de sajnos nem leh... (2009.08.02. 23:44) Jet boys!
  • kicsigee: Nekem ilyen Spectrumom volt. Annak ellenére, hogy műanyag billentyűs azért a gombok itt is tönkre... (2009.08.02. 23:35) Reklám

Linkblog

Beamrider

2012.03.19. 21:52 spectrum

Ne haragudjatok, srácok, de ebben a blogban elsősorban azon játékokat célom bemutatni amikkel anno hajnalig pörgettem és ezáltal az akkori élmény mélyen beleégett agyamban. A Beamrider is egy ilyen gém volt, nemcsak hajnalig hanem hetekig-hónapokig nyomultam vele.  Az Activision (igen, az a cég!) írta és gondolom már ki is találtátok, hogy egyszerű kezelhetősége és puritánsága miatt hatott meg. Egy mai nagyáruházak polcairól pár száz forintért megvehető kis kézi videojáték szintjével vetekedhetne hiszen irányítása is nagyon egyszerű volt: jobbra-balra-tüzelés.

Egy sárga űrhajóval nyomultunk egy fekete űrbéli tájon ahol a horizont felé döntött terepet térrácsok szabdalták (mintha egy mátrixban száguldanánk). A játékot nehezítette, hogy mozgásunk (és lövöldözésünk is) kötött volt: a rácsrendszer függőleges (hosszanti) szálain tudtunk ide-oda ugrálni, így lövöldözve szarrá a horizont mögül végtelenül és megállíthatatlanul felénk nyomuló ellenséges űrhajókat. Ezeket az apró bogarakra emlékeztető és különféle alakzatú biszbaszokat űrhajónk orrán ide-oda mozgó ostorszerű lézerekkel lőhettük ki (valamelyik egy lövésre kipurcant, de volt olyan amit több lövéssel lehetett törölni a systemből). Szopatós volt, hogy a pályák fokozatával egyre sűrűbben lőttek ránk az ellenséges ide-oda cikázó űrhajók, de olyan is volt ami mellénk érkezve nem tűnt el, hanem a rácsvonalon ott maradt és szép lassan "csúszott" lefelé s így oldalról nekiütközhettünk értékes életet veszítve.

A pályák végét egy boss űrhajó kilövése zárta, amit speciális -korlátozott számú - rakétával tudtunk kilőni. A boss a horizonton ment végig és kilövését nehezítette, hogy kis apró zöld űrhajók cikáztak el előtte amik úgymond "leszedték" az általunk kilőtt rakétákat.

játék sikerét és kultuszát mutatja, hogy más számítógépekre is adaptálták - hasonlóan mint a korszak sikeres játékait.

Szólj hozzá!

Címkék: játék spectrum videó commodore játékok izgalmas élmények beamrider

A bejegyzés trackback címe:

https://zxspectrum.blog.hu/api/trackback/id/tr894326995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása